Πέμπτη, Ιουλίου 31, 2008

Η Καλντέρα και η Οία, η ηφαιστειογενής Σαντορίνη στο σύνολό της, μαζί με τα Μετέωρα και τον Όλυμπο, αποτελούν τις προτάσεις με τις οποίες η Ελλάδα συμμετέχει στον διαγωνισμό για τα Επτά Θαύματα της Φύσης. Έναν διαγωνισμό που πραγματοποιείται στα χνάρια της αντίστοιχης διοργάνωσης που πέρυσι ανέδειξε τα Επτά Θαύματα του Κόσμου και η οποία αποτέλεσε την πρώτη παγκόσμια διαδικτυακή ψηφοφορία.
Η υποψηφιότητα της Σαντορίνης, μέχρι στιγμής λαμβάνει την 112η θέση και περιγράφεται ως τόπος θεαματικής φυσικής ομορφιάς. Σύμφωνα με την περιγραφή της υποψηφιότητας «πρόκειται για το μικρό κυκλικό αρχιπέλαγος των ηφαιστειακών νησιών που βρίσκονται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος, είναι αυτό που έχει απομείνει από μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη, που κατάστρεψε στο παρελθόν ένα ενιαίο νησί και οδήγησε στη γεωλογική καλντέρα που υπάρχει σήμερα».
Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2008.
Για να ψηφίσετε μπορείτε να επισκεφθείτε το: www.new7wonders.com

Φέτος οι διοργανωτές εκτιμούν ότι η εκλογή των Επτά Θαυμάτων της Φύσης θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σε περίπου 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη.

Μέχρι στιγμής, οι υποψηφιότητες από όλον τον κόσμο προσεγγίζουν τις 300 σε αριθμό ενώ όσες χώρες επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για νέα υποψηφιότητα έχουν τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Μέχρι τότε όσοι επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.new7wonders.com έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν με την ψήφο τους το «θαύμα της φύσης» που προτιμούν.
Πρώτη πάντως στην κατηγορία « The Finalists for the New7Wonders» http://www.new7wonders.com/classic/en/n7w/finalists/ ψηφίζεται μέχρι στιγμής η ελληνική Ακρόπολη….







Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης ζωγραφικής της Αθηνάς Μπίκου το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο αναμένεται να φιλοξενήσει αναδρομική έκθεση του καταξιωμένου Σαντορινιού ζωγράφου Δημήτρη Δαρζέντα
Τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν Σάββατο 2 Αυγούστου 2008 και ώρα 20.30 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Στη θεματογραφία του κυριαρχούν τα τοπία νησιωτικά και στεριανά. Με πλατιές επιφάνειες χρώματος πλάθει τους όγκους προσέχοντας την προοπτική απόδοση του χώρου. Από τη μαθητεία του κοντά στον Κωνσταντίνο Παρθένη εφοδιάζεται με ένα στοιχείο που καθοδηγεί το σύνολο των προσπαθειών του : την ελευθερία στην έκφραση.
Έργα του Δημήτρη Δαρζέντα έχουν παρουσιασθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη και σε ιδιωτικές συλλογές. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Αυγούστου και οι ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα, - Σάββατο 10.00.-14.00 & 19.00 – 21.00.
Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο : 22860 24960



Με αφορμή την έκθεσης του κ. Δαρζέντα υπενθυμίζουμε οτι το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο αποτελεί κοινωφελές, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ίδρυμα που ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1994 από τον Λουκά και Ευάγγέλο Μπελλώνια
( Ι.Λ.Ε.Μ.) με έδρα τη Θήρα. Σκοπός του είναι η κάλυψη των γνωστικών αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητος του νησιού, αλλά και των ερευνητών, που ασχολούνται με θέματα που αφορούν τη Σαντορίνη. Ως σήμερα στο Ίδρυμα έχουν διοργανωθεί ημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια, επετειακές εκδηλώσεις, ομιλίες με θέματα παιδευτικά και γενικού ενδιαφέροντος, μουσικές εκδηλώσεις και εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, χαρακτικής κ.α.
Το Ι.Λ.Ε.Μ. βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία των Φηρών και διαγωνίως απέναντι από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήρας.