Δευτέρα, Μαΐου 19, 2008

  • Με το πολύ καλό αποτέλεσμα των 739 φιαλών αίματος ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή η 33η Μαζική Εθελοντική Αιμοδοσία, ένα σπουδαίο κοινωνικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 14/5 – 18/5. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Θήρας ενώ τα κλιμάκια επισκέφθηκαν την Οία, τον Βουρβούλο, το Καμάρι, τον Πύργο, το Εμπορείο και τον Καρτεράδο. Η φετινή ανοιξιάτικη προσπάθεια έφερε το μέχρι στιγμής καλύτερο αποτέλεσμα στην 16ετή ιστορία της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης, γεγονός που η κ. Μαρία Αργυρού ,μέλος της Τράπεζας Αίματος απέδωσε στο ότι η αιμοδοσία έχει πλέον καθιερωθεί στην συνείδηση και νοοτροπία των κατοίκων του νησιού.



  • Το προγράμματος των φετινών πολιτιστικών του δραστηριοτήτων παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου στο εστιατόριο Μαριώ ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης «Το Αρκάδι» δίνοντας για μια ακόμη χρονιά το «παρών» στην πολιτιστική ζωή του νησιού, διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων από την 1η Ιουνίου μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι χορηγοί του φετινού προγράμματος ενώ την παρουσίαση έκανε η ηθοποιός Ελένη Καστάνη.





  • Την παρουσίαση της νέας στρατηγικής της ΕΣΘΠ για τα κρασιά και τα παραδοσιακά προϊόντα της Σαντορίνης, καθώς και των νέων προϊόντων SantoWines, πραγματοποίησε χθές το πρωί η Ένωση Συνεταιρισμών εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 10:30 στην Αίθουσα Προβολών του οινοποιείου SantoWines και ήταν ανοιχτή για το κοινό.



  • Μέχρι και την Τετάρτη 21 Μαίου θα πραγματοποιηθεί το αφιέρωμα του Villagio Cinema στις ταινίες που πρωταγωνίστησαν στα φετινά βραβεία ΟΣΚΑΡ.
    Σήμερα και αυριο προβάλλεται η ταινία «ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ» με τον Daniel de Lewis που κέρδισε τα όσκαρ Ά ανδρικού ρόλου και φωτογραφίας και την Τετάρτη η ταινία «ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ» με τους ΚΕΙΤ ΜΠΛΑΝΣΕΤ , ΚΛΑΙΒ ΟΟΥΕΝ , ΤΖΕΦΡΙ ΡΑΣ . οι ταινίες προβάλλονται στις 21:30.