Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 24, 2007

Σήμερα το απόγευμα στις 17.30 στις νεροτσουλήθρες στην Περίσσα καλούν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής όσους ενδιαφέρονται για να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους, το Εμπορείο και η Περίσσα.



Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν χθες 23 του Σεπτέμβρη από την κατάρρευση τμήματος του βιοκλιματικού στεγάστρου στον Αρχαιολογικό Χώρο Ακρωτηρίου, ο οποίος ακόμα παραμένει κλειστός, με μεγάλες συνέπειες στην εικόνα, τον τουρισμό του νησιού, όσο και στη συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας.
Όπως έχει γίνει γνωστό, η «Κοινοπραξία J&P - ΑΒΑΞ Α.Ε. - Κοινοπραξία IMPREGILO S.p.A - J&P - ΑΒΑΞ Α.Ε. - ΕΜΠΕΔΟΣ Α.Ε.», που κατασκευάζει το έργο, ανέθεσε τη μελέτη αποκατάστασης του στεγάστρου σε ξένους μελετητές. Έτσι η μελέτη εκπονείται πλέον από τον αγγλικό οίκο OVE ARUP, (ο οποίος συνεργάζεται με τον επίσης αγγλικό οίκο ATKINS για τον έλεγχο της μελέτης), και η οποία απ' ό,τι φαίνεται βρίσκεται στο στάδιο της τελικής της επεξεργασίας.
Δυστυχώς, και με δεδομένο οτι έχουν περάσει δύο χρόνια και η μελέτη αποκατάστασης δεν έχει ολοκληρωθεί, μοιάζει βέβαιο ότι και το 2008 ο Αρχαιολογικός Χώρος θα είναι κλειστός.




Την Σαντορίνη επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο για να ευχαριστήσει και να συναντήσει τους ψηφοφόρους και τους φίλους του ο νεοεκλεγείς βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. Κατά την παραμονή του πραγματοποιήθηκαν ανοιχτές συναντήσεις στα Φηρά, το Εμπορείο και την Μεσαριά.


Την Τετάρτη το βραδάκι και για 9η συνεχή χρονιά αναμένεται να πραγματοποιηθεί «η γιορτή του Ψαρά στη Βλυχάδα» Κατά την διάρκεια της γιορτής οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν φρέσκα ψάρια, μαγειρεμένα και σερβιρισμένα με τον παραδοσιακό τρόπο των ψαράδων όταν βρίσκονται σε ξερονήσια!




Νέο κατάστημα, πωλητήριο κρασιών, δοκιμαστήριο αλλά και wine bar δημιούργησε η Santo Wines στα Φηρά. Ο νέος αυτός χώρος άνοιξε πριν από δύο εβδομάδες, βρίσκεται κάτω από την ΔΥΟ Θήρας και στόχος του πέρα από την εξυπηρέτηση των καταναλωτικών αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών των Φηρών,
να αποτελέσει στέκι και σημείο συνάντησης για «ένα ποτήρι κρασί» όσων βρίσκονται στα Φηρά.






Κάνουμε προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις για τον δρόμο αεροδρομίου – Οίας, ανέφερε σε σημερινή του συνέντευξη ο έπαρχος Θήρας.



Έπεσε χθες η αυλαία του 29ο Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης
με ένα αφιέρωμα στη μνήμη της κορυφαίας υψίφωνου Μαρίας Κάλλας, με αφορμή την 30ή επέτειο από το θάνατό της. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει άριες, ντουέτα και τρίο από όπερες των Βέρντι, Πουτσίνι, Μπελίνι από τους Τζούλια Σουγλάκου (υψίφωνο), Ελένη Μαραγκού (μεσόφωνο), Γιάννη Χριστόπουλο (τενόρο) και Δημήτρη Βεζύρογλου (πιάνο). Ικανοποιημένη από το επίπεδο της διοργάνωσης και την απόδοση των καλλιτεχνών, όχι όμως και από την ανταπόκριση του κόσμου, δηλώνει η Αθηνά Καποδίστρια





Τον απολογισμό του για την περίοδο 2004- 2007 πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος Κρητών Θήρας εν όψει των εκλογών του για την ανάδειξη νέου ΔΣ που θα πραγματοποιηθούν στις 7 Οκτωβρίου