Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2007






Συναυλία με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα του ναυαγίου του SEA DIAMOND , διοργανώνει μια νέα μη κυβερνητική οργάνωση, με έδρα τον Δήμο Θήρας και το Δημοτικό Διαμέρισμα Εμπορείου.
Η συναυλία διοργανώνεται για την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου όπου μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου και Συναυλία για το βυθισμένο πλοίο SEA DIAMOND, την τοξική βόμβα βυθού στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου,


Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη στον τομέα της μόλυνσης του περιβάλλοντος, είναι το βυθισμένο πλοίο (από τον Απρίλιο 2007) με την ονoμασία Sea Diamond, στη καλντέρα, δίπλα στο λιμάνι Αθηνιός.


Η οργάνωσή μας ενδιαφέρθηκε ενεργά, συγκεντρώνοντας πληροφορίες και από άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις (ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, WWF) και φορείς, για την διαδικασία αποφυγής της υπάρχουσας αλλά και της αναμενόμενης ρύπανσης.

Κοινή θέση μας, είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες της οργάνωσης “Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας & Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου”, σε περίπτωση μη άμεσης ανέλκυσης του ναυαγίου, λόγω της διάβρωσης των υλικών, θα προκληθεί μεγάλου μεγέθους ρύπανση. Πέραν της μόλυνσης από το πετρέλαιο, υπάρχουν τρεις ακόμη σοβαροί κίνδυνοι:

τεράστιες ποσότητες αμιάντου οι οποίες έχουν παγιδευτεί στο ναυάγιο,
μια ταχύτατη χημική διαδικασία ηλεκτρόλυσης που απειλεί πλοία και ρεμέτζα,
τεράστιες ποσότητες από μη-βιοδιασπώμενες τοξικές χημικές ουσίες που στην πλειονότητά τους είναι υδατοδιαλυτές, άρα εισέρχονται στα οικοσυστήματα χωρίς να είναι δυνατός με κανέναν τρόπο ο περιορισμός τους, επιβαρύνοντας την υγεία θαλάσσιων οργανισμών και ανθρώπων, όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά μέσω των ρευμάτων καταλήγουν την ευρύτερη περιοχή των θαλασσών της Μεσογείου.
Το Sea Diamond είναι πραγματικά, μια τοξική βόμβα βυθού.



Τα μέλη και οι φίλοι της οργάνωσης, θέλοντας να συμβάλουν στην ανάδειξη και την επίλυση του προβλήματος που έχει το παγκοσμίου ενδιαφέροντος, μοναδικής ομορφιάς νησί, προγραμματίζουν

την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου ‘07 στο club Κύτταρο, Ηπείρου 48 και Αχαρνών, Αθήνα
:


Α) Συνέντευξη τύπου, ώρα 8 μ.μ., από τις συνεργαζόμενες περιβαλλοντικές οργανώσεις

και με καλεσμένους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων.

Β) Συναυλία, ώρα 9 μ.μ,. Θα τραγουδήσουν οι: Μαρίζα Κωχ, Λιζέτα Καλημέρη, Παντελής Θεοχαρίδης , Γιώργης Χριστοδούλου, Στέλιος Μποτωνάκης, Πάνος Μουζουράκης , Νίκος Χαλβατζής, Ηλίας Βαμβακούσης και τα συγκροτήματα Μακρινά Ξαδέρφια και οι Ελελεύ.

Μουσική επιμέλεια: Λιάνα Μαλανδρενιώτη.

Είσοδος 10 ευρώ, ποτό 5 ευρώ. (Τα χρήματα θα καλύψουν τα βασικά έξοδα της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες και την κα. Μαλανδρενιώτη για την αφιλοκερδή προσφορά τους.)


Πληροφορίες: Γιώργος Διακοφωτάκης, τηλ.: 698 1419163, e-mail: yd@ath.forthnet.gr