Παρασκευή, Μαρτίου 09, 2007

  • Παρασκευή 9.3.2007
  • Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σήμερα στις 19.00 με σημαντικότερα θέματα την έγκριση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, την ένταξη του δήμου σε πρόγραμμα ανακύκλωσης και την ενίσχυση αναξιοπαθούντων ατόμων.
  • Ανησυχητικά τα μηνύματα, αλλά ισχνή η ανταπόκριση και συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και πολιτών στην χθεσινή κοινή πρόσκληση για την συζήτηση των προβλημάτων στην ακτοπλοΐα από τον Δήμο και το Επαρχείο Θήρας.
    Η συνάντηση κατέληξε στην σύσταση επιτροπής που θα έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Ναυτιλίας και τους ακτοοπλόους με αίτημα την αυξηση των δρομολογίων προς την Σαντορίνη.
  • Συζήτηση με θέμα τα νέα σχολικά βιβλία και συγκεκριμένα αυτά των μαθηματικών, πραγματοποιεί αύριο στις 19.00 στο Μπελλώνειο ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας, με ομιλητές τους συγγραφείς των βιβλίων.
  • Επιτυχία σημείωσε την προηγούμενη Πέμπτη 1 Μαρτίου η διάλεξη του Γ. Βουγιουκαλάκη στην Αρχαιολογική Εταιρεία που διοργάνωσε η Εταιρεία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας σε συνεργασία με το Ι.Μ.Π.Η.Σ. Ο γνωστός ηφαιστειολόγος ενημέρωσε το κοινό για τις πρόσφατες ανακαλύψεις σχετικά με το μέγεθος της έκρηξης του ηφαιστείου αλλά και τις επιπτώσεις της στο χώρο του Αιγαίου.
  • Με την ταινία «Ανθρωποκτονία» του Δανού Περ Φλί συνεχίζει τις προβολές της η Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας, τα Σάββατα στις 20.30 στο οινοποιείο Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι.
  • Τουρνουά πινγκ-πονγκ για παιδιά και ενήλικες διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας στις 10 και 11 Μαρτίου στις 11.00 στην αίθουσα της «Εστίας» στα Φηρά.
  • Την παιδική παράσταση «Τριγωνοψαρούλης» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου παρουσιάζει Δευτέρα και Τρίτη 13 και 14 Μαρτίου, ο Σύλλογος Γονέων του Νηπιαγωγείου Καμαρίου, στο Villagio στο Καμάρι. Πρόκειται για οικολογικό παραμύθι ενώ την παράσταση αναμένεται να παρακολουθήσουν πολλά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νησιού.
  • Πειθαρχική ποινή αργίας ενός μήνα επιβλήθηκε στην δήμαρχο Σερίφου Αγγελική Συνοδινού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το αιτιολογικό ότι προχώρησε στην πρόσληψη ενός ατόμου με σύμβαση έργου στο ΚΕΠ του δήμου, παραβιάζοντας την διαδικασία επιλογής, την στιγμή όμως που με εγκύκλιο του Υπουργείου εσωτερικών η επιλογή ήταν στην ευχέρεια των δημάρχων….