Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2007

  • Τετάρτη 7.3.2007
  • Σύσκεψη φορέων ,εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και επαγγελματιών, σήμερα στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στη Σαντορίνη παρουσία του προέδρου του Γιάννη Ρούσσου, με θέματα την ενημέρωση για της δραστηριότητες του επιμελητηρίου και το παραεμπόριο.
  • Τρία χρόνια από την εκλογική νίκη της 7ης Μαρτίου του 2004 κλείνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, ενώ,
    αναβάλετε η προγραμματισμένη για το Σάββατο ετήσια εκδήλωση της τοπικής Θήρας της Νέας Δημοκρατίας, λόγο πένθους για τον θάνατο Θηραίου συμπατριώτη μας.
  • Η οικογένεια Δρόσου ανακοινώνει ότι η νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος Νεκτάριου Δρόσου θα γίνει την Παρασκευή στις 11 το πρωί στον Ναό του Ευαγγελισμού της Παναγίας στο Εμπορείο.
  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας διοργανώνει πρωτάθλημα πίγκ πόγκ το Σάββατο 10 Μαρτίου στην έδρα του στο Εμπορείο, ενώ σε συνεργασία με την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος Αιγαίου διοργανώνει Σκακιστικό Σχολικό Πρωτάθλημα, την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 09:30 στην Playland στη Μεσαριά. Δηλώσεις συμμετοχής, αυθημερόν.
  • Η επανασχεδίαση του δικτύου των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, η ανάπτυξη δικτύων σύγχρονου πολιτισμού και η ενεργειακή αυτονομία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Πασοκ για τα νησιά.
  • Το παρόν δίνει στην διεθνή τουριστική έκθεση «ITB» στο Βερολίνο δίνει η η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρέχοντας τη δυνατότητα στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και σε επιχειρηματίες να έχουν παρουσία στο γεγονός.
  • Τη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και όλων των προνοιακών δομών των δήμων της χώρας καθώς και την εξασφάλιση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων τους, ζητά από την κυβέρνηση η ΚΕΔΚΕ.
  • Σε περιορισμό στην κατανάλωση νερού και σε πλαφόν ανά οικία και επιχείρηση προχώρησε ο Δήμος της Σίφνου λόγο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας.
  • 25 εκατομμύρια ευρώ ξόδεψε το Δημόσιο από το 2004 έως και το 2006 για τη μεταφορά νερού στα άνυδρα νησιά του Αιγαίου, ποσό με το οποίο υπολογίζεται ότι θα είχαν κατασκευαστεί τουλάχιστον 15 μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού συνολικής παραγωγής 30.000 κυβικών μέτρων την ημέρα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του τμήματος Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων του ΕΜΠ. Όσον αφορά στο κόστος μεταφοράς νερού στις Κυκλάδες, πλησιάζει τα 8,21 ευρώ ανά κυβικό μέτρο ενώ στα Δωδεκάνησα τα 4,8 ευρώ, την ίδια ώρα το κόστος ενός κυβικού μέτρου αφαλατωμένου νερού δεν ξεπερνάει τα 0,8 ευρώ.
  • Για την κατάσταση που επικρατεί στα λιμάνια των ελληνικών νησιών και για τα εμπόδια που βάζουν οι άσχημες συνθήκες τους στη βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών μίλησε ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, Μιχάλης Σακέλλης στην διεθνή ημερίδα Hellenic Ports 2007 που πραγματοποιήθηκε στον ΟΛΠ. Ο κ. Σακέλλης τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν τα λιμάνια να καθορίζουν ή να καθηλώνουν το βαθμό εξυπηρέτησης των ακτοπλοϊκών γραμμών», επισημαίνοντας πως «η ανάπτυξη των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών δεν μπορεί να λυθεί αν δεν υπάρξουν οι κατάλληλες λιμενικές υποδομές, με την σημερινή εικόνα να είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική»