Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2007

  • Τρίτη 23.1.2007
  • Νέα προβλήματα και καθυστερήσεις προκύπτουν στην πορεία των εργασιών επέκτασης του Αθηνιού μετά και την πρόσφατη απόφαση της τεχνικής υπηρεσίας της Νομαρχίας σχετικά με την χρήση αδρανών υλικών μόνο από λατομεία για την προέκταση των προβλητών, γεγονός που θα καθυστερήσει πολύ το έργο.
    Ειδικοί του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. σήμερα στη Σαντορίνη για την επί τόπου εξέταση των εργασιών και εξεύρεση λύσης. Το θέμα της νέας καθυστέρησης αναμένεται να τεθεί και στο Νομαρχιακό συμβούλιο της Πέμπτης 25.1.2007
  • Στην εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης από διεθνείς οίκους για το στέγαστρο του Ακρωτηρίου καθώς και στο ότι πρέπει να γίνει ενίσχυση του φέροντος οργανισμού, δηλαδή του υπάρχοντος στεγάστρου, χωρίς ν’ αλλάξει ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης. Σημειώνοντας ότι ταυτόχρονα έχει δοθεί εντολή για τη συνέχιση και επίσπευση των εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο της ανασκαφής, στο φυλάκιο, το εκδοτήριο και τα υποστηρικτικά κτίρια.
    Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίσημα λόγος για ενισχυτικές παρεμβάσεις σε ολόκληρο το στέγαστρο.
  • Πολλά και σημαντικά τα κενά και οι παραλείψεις στον Νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Κοινότητας Οίας-Θηρασιάς Γιώργου Χάλαρη που συμμετείχε σε πρόσφατη ενημερωτική συνάντηση της ΚΕΔΚΕ αναφορικά με την εφαρμογή του Νέου Κώδικα.
    Σε ότι αφορά την Κοινότητα ορίστηκαν οι αρμοδιότητες των μελών του νέου Κοινοτικού Συμβουλίου με αντιπρόεδρο τον Βάλσαμο Πιτσικάλη, πρόεδρο της Κ.Ε.Υ.Α τον Νίκο Παγώνη, της Αναπτυξιακής τον πρόεδρο Γιώργο Χάλαρη, και υπεύθυνους για θέματα παιδείας την κ. Συρίγου και τον κ. Καρρά.
  • Χρονιά-σταυροδρόμι για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού χαρακτήρισε το 2007 η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μιλώντας στη διοίκηση και στους εργαζομένους του ΕΟΤ σημειώνοντας ότι το 2006 είχαμε αύξηση στις αφίξεις 10%να φθάνει στα 12 δισ. ευρώ.
  • Με κατάρρευση απειλούνται οι Προνοιακές Δομές Κοινωνικής Φροντίδας που λειτουργούν στους δήμους ,σύμφωνα με την ΚΕΔΚΕ, καθώς τέλος Ιουνίου λήγει η χρηματοδότηση από το Γ΄ ΚΠΣ για σημαντικές δομές όπως «Βοήθεια στο Σπίτι», παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, και ΚΗΦΗ . Όπως αναφέρει η ΚΕΔΚΕ, δεν έχει εξασφαλιστεί το κόστος μισθοδοσίας των μόνιμων πλέον εργαζομένων.