Πέμπτη, Μαΐου 14, 2009


Ενημερωτικό σημείωμα αναφορικά με την έκδοση ενός βιβλίου - αφιερώματος στον Πύργο και τον Αθηνιό, μας έστειλε ο εκδότης της εφημερίδας θηραικά Νέα κ. Λιγνός ο οποίος είχε και την επιμέλεια της έκδοσης.

Σύμφωνα με τα όσα σημειώνει για την έκδοση ο κ. Λιγνός,

Εκδόθηκε και κυκλοφορεί το βιβλίο -λεύκωμα με τον τίτλο: «ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Πύργος και Αθηνιός, aναμνηστικές φωτογραφίες πριν από το σεισμό του 1956», με κείμενο του Καθηγητή Αντώνη Κονταράτου, επεξεργασία φωτογραφιών από το Φυσικό Νίκο Αρμάο, καλλιτεχνική επιμέλεια από την ιστορικό Πασχαλιάς Μυτσκίδου και επιμέλεια της έκδοσης από το νομικό και δημοσιογράφο Εμμανουήλ Λιγνό. Χορηγός της έκδοσης είναι ο γνωστός Θηραίος δημοσιογράφος και πρώην Ευρωβουλευτής Γιάννης Μαρίνος. Το βιβλίο παραχωρήθηκε από τους συντελεστές και το χορηγό στην Εστία Πύργου Θήρας για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της.
Κεντρική διάθεση: Εμμανουήλ Λιγνός – Εφημερίδα « Θηραϊκά Νέα» (Κλεισόβης 12 – 10677 Αθήνα, τηλ & φαξ: 210-3822441) και από την Εστία Πύργου Θήρας: Πρόεδρος Ιάκωβος (Μάκης) Ζώρζος (τηλ: 2286028100), τα βιβλιοπωλεία της Θήρας και τα καταστήματα του Πύργου.