Τετάρτη, Μαΐου 09, 2012

η (σημερινή) επέτειος της 9ης Μαΐου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944 του Ελληνικού Λαού εναντίων των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
Ο φετινός εορτασμός της 9ης Μαΐου 2012 περιλαμβάνει, γενικό σημαιοστολισμό σ΄ όλη τη Χώρα των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και ιδιωτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., κλπ καθώς και την τέλεση δοξολογίας την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας.
Μετά το τέλος δοξολογίας θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου στο μνημείο μπροστά από τη Δ.Ο.Υ. Θήρας. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα κατατεθεί από τους εκπροσώπους όλων των αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων, που έλαβαν μέρος ενεργά στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής.