Τετάρτη, Αυγούστου 17, 2011

γαϊδουράκια με ΑΦΜ; ...

Το βλέπουμε κι αυτό..


Εν πάσει περιπτώσει και πέρα από τους συνειρμούς που μπορεί να κάνει κανείς διαβάζοντας το θέμα (μα καλά, ακόμη και στα γαϊδουράκια!..) θεωρούμε ότι το άρθρο, τουλάχιστο, κάνει σαφές στο πανελλήνιο ότι τα -σκληρά εργαζόμενα, ωραιότατα και εύρωστα- γαϊδουράκια της Σαντορίνης υπάρχουν ακόμη και παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο πλακόστρωτο μονοπάτι του λιμανιού των Φηρών στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες…

Αξίζει δε να διευκρινίσουμε οτι τιμή του εισιτηρίου της ανάβασης ή της κατάβασης αντίστοιχα στο πλακόστρωτο μονοπάτι του λιμανιού είναι κοστολογημένη και σταθερή εδώ και χρόνια στα 5 ευρώ ανα αναβάτη.
Σε ότι αφορά την οργάνωση των αναβάσεων, οι ημιονηγοί, οι “μουλαράδες” δηλαδή, σε μεταξύ τους συνεννόηση φροντίζουν ώστε καθημερινά να υπάρχει στο λιμάνι ικανός αριθμός ζώων για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων αναβατών, ώστε κάθε ημέρα να εργάζονται διαφορετικά ζώα, απολαμβάνοντας κι αυτά το .. “ρεπό” τους. Τα ζώα στο σύνολό τους ελέγχονται από γιατρούς ώστε να διατηρούνται σε άριστη φυσική κατάσταση και ξεκούραστα.
Τώρα, το εάν τους ζητηθεί .. ΑΦΜ (για αριθμό κυκλοφορίας δεν ξέρουμε-!- πάντως ο αριθμός των ζώων είναι γνωστός και συγκεκριμένος) μάλλον μοιάζει υπερβολικό..
Δεν απομένει παρά να ζήσετε αυτήν την όμορφη εμπειρία, ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που διατηρεί η Σαντορίνη.

Σύμφωνα με το άρθρο,
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει τη φοροδιαφυγή, και γι΄αυτό στα πλαίσια της οικονομικής της πολιτικής, αποφάσισε να επιβάλλει ΑΦΜ και στα… γαϊδουράκια της Σαντορίνης!
Σύμφωνα με την «Real News», οι ιδιοκτήτες των συμπαθέστατων τετράποδων, θα είναι υποχρεωμένοι από φέτος, να έχουν και ένα μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών κρεμασμένο στο... σαμάρι.
Έτσι, θα οφείλουν να κόβουν αποδείξεις αλλά και να αποδίδουν Φ.Π.Α. για τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα γαϊδουράκια σε όσους τουρίστες επισκέπτονται τη γραφική Σαντορίνη.
Το νέο αυτό μέτρο έχει θορυβήσει (σ.σ. αν και κάποιοι γελάνε..) την τοπική κοινωνία, με τους επαγγελματίες να αντιδρούν έντονα λέγοντας πως είναι «μεροκαματιάρηδες και όχι φοροφυγάδες».
Ο κ. Λιγνός, Πρόεδρος του Σωματείου Ημιονηγών Θήρας, αναρωτιέται: «μας υποχρέωσαν να κόβουμε εισιτήρια. Έχουμε μπλοκάκια, έχουμε βιβλία θεωρημένα στην εφορία. Τι άλλο να κάνουμε;»