Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2009

Με λίγες μέρες καθυστέρηση, λόγο απουσίας, έστω κι ετσι πάντως, αξίζει να αναφερθούμε σε κάποια γεγονότα που απασχόλησαν την επικαιρότητα της Σαντορίνης τις προηγούμενες ημέρες καθώς και σε Δελτία Τύπου που έχουμε λάβει.


Η πολυ...συζητημένη και πολυ...αναμενόμενη επίσκεψη στην Σαντορίνη των "Αμερικανών" στρατιωτών ολοκληρώθηκε και , άλλοι, -κυρίως προυστάμενοι δημόσιων φορέων και υπηρεσιών υποστηρίζουν οτι "ολοκληρώθηκε με επιτυχία", άλλοι πάλι λένε οτι δεν κατόρθωσε να αγγίξει τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για το γεγονός.
Εκείνοι πάντως που βλέπουν κι έχουν να λένε εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, είναι τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ Θήρας, οι μόνοι οι οποίοι ιδεολογικοποίησαν το γεγονός. Κάτι άλλωστε που ήταν προφανές και απο τις ανακοινώσεις που εχει εκδόσει η τοπική οργάνωση κάνοντας λόγο για "απρόσκλητους εισβολείς". Στην προκειμένη περίπτωση όμως, οι τόνοι οξύνθηκαν με την σύλληψη απο άνδρες του ΑΤ Θήρας της κ. Ρουσσάκη με την κατηγορία οτι σκόρπιζε φέϊγ-βολάν στην πλατεία των Φηρών με κείμενο αντίθετο προς τον ερχομό των Αμερικανών στρατιωτών.

(η αλήθεια πάντως είναι οτι αυτά τα πράγματα ,συνήθως, τα κάνουνε κρυφά και δεν καρφώνονται, πόσο μάλλον με τον κίνδυνο να συλληφθούν,.. όσοι τα
κάνουν...)



Για το γεγονός εκδόθηκαν ανακοινώσεις απο ομάδα πολιτών καθώς και απο την Κομματική Οργάνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Σαντορίνη, τια οποίες και ... παρουσιάζουμε παρακάτω....


Εμείς οι πολίτες, φίλοι της Ειρήνης, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και επικύνδυνη μεθόδευση των επαγγελματιών συμπατριωτών μας, οι οποίοι κατέθεσαν έγγραφες, ψευδείς καταγγελίες με αποτέλεσμα να συλληφθεί άτομο και να παραπέμπεται σε δίκη στη Νάξο, με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Συγκεκριμένα, κατέθεσαν ότι είδαν το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας και μάλιστα στις 15:00 το μεσημέρι την κα Μαργαρίτα Ρουσσάκη να σκορπίζει φέϊγ-βολάν στην πλατεία των Φηρών με κείμενο αντίθετο προς τον ερχομό των Αμερικανών στρατιωτών, στο νησί μας.

Η ψευδής δε κατηγορία, έγκειται στο γεγονός ότι το πρόσωπο αυτό, την ώρα εκείνη, βρισκόταν με παρέα σε εστιατόριο της Οίας.

Επίσης, καταγγέλουμε και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους οποίους και είδαμε και ακούσαμε να υβρίζουν και να απειλούν, στο χώρο του Αστυνομικού τμήματος Θήρας.

Το εν λόγω απαράδεκτο περιστατικό, στόχο έχει τη φίμωση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και την τρομοκρατία όλων εκείνων που έχουν το θάρρος και βεβαίως το δικαίωμα να αντιδράσουν ως πολίτες, στην άφιξη του Αμερικανικού στόλου, στη Σαντορίνη.

Καταδικάζεται από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νησιού μας και δηλώνουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες μόνο οίκτο και αγανάκτηση μπορούν να προκαλέσουν αφού και σε ψευδή στοιχεία στηρίζεται αλλά στήθηκε και από νέους ανθρώπους, δυστυχώς θύματα.

Δηλώνουμε ότι αυτού του είδους ενέργειες ούτε τη στάση μας καθορίζουν, ούτε πτοούν το υπερήφανο αίσθημα, ούτε τρομοκρατούν όσους με θάρρος και παρρησία, διαφωνούν στην προκειμένη περίπτωση με την άφιξη του Αμερικάνικου αεροπλανοφόρου.

Αντίθετα, αντλούμε δύναμη να αντιπαλαίψουμε τέτοια φαινόμενα και να τα ανατρέψουμε.

Το ψέμα λέει ο σοφός λαός μας, έχει κοντά πόδια.

Κάθε πολίτης αυτής της χώρας, μπορεί να συμφωνεί ή και να διαφωνεί με κάποιες απόψεις άλλων πολιτών.

Είναι σίγουρο όμως, ότι διαφωνεί με τη συγκεκριμένη μεθόδευση και κράτηση της συμπατριώτισσάς μας.

Καλούμε το δημοκρατικό λαό της Σαντορίνης, να αντιδράσει δυναμικά μπροστά στα νέα λυπηρά –πρωτάκουστα για το νησί μας- φαινόμενα που κάνουν την εμφάνισή τους τόσο μεθοδικά στο νησί μας.

Πολίτες, φίλοι της Ειρήνης

* Η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι μια διακήρυξη που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (A/RES/217, 10 Δεκεμβρίου 1948. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι «βασικά δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι», τα οποία περιλαμβάνουν αστικά και πολιτικά δικαιώματα όπως το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία, την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, καθώς και την ισότητα ενώπιον του νόμου.




Η Κομματική Οργάνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Σαντορίνη, καταγγέλλει- ως τρομοκρατικό και απαράδεκτο το περιστατικό της κράτησης και παραπομπής σε δίκη στην Νάξο, με την κατηγορία της ρύπανσης, του μέλους των πολιτών και φίλων της Ειρήνης, που ύψωσαν ανάστημα και εκδήλωσαν την αντίθεση τους με τον ερχομό του Αμερικανικού πλοίου στο νησί μας.
Η κράτηση και παραπομπή σε δίκη με την διαδικασία του αυτόφωρου, ύστερα από ψευδή καταγγελία ότι δήθεν, η κ.Μαργαρίτα Ρουσάκη, σκορπούσε φέιγ-βολάν στην πλατεία των Φηρών την ώρα μάλιστα που βρισκόταν η ίδια σε εστιατόριο της Οίας, αποσκοπεί στο να τρομοκρατήσει όλους όσους έχουν αντίθετη άποψη όσον αφορά το εν λόγω θέμα.
Απερίφραστα δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας ως Κομματική Οργάνωση, στο πρόσωπο της κ.Ρουσάκη αλλά και σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες αυτού του νησιού που εκδήλωσαν αντίθετη άποψη.
Στη Σαντορίνη πρέπει να σημάνει συναγερμός.
Αυτή η μεθόδευση δεν είναι τυχαία. Σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας επίθεσης στο δημοκρατικό λαϊκό κίνημα του νησιού μας και στρέφεται ενάντια σε όσους διακατέχονται από διαφορετικές απόψεις.
Είναι όμως αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να εκφράζουν την διαφωνία τους και αυτό να γίνεται σεβαστό από αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη.

Καλούμε τους φορείς του νησιού να πάρουν θέση στο ζήτημα αυτό και καλούμε το Σαντορινιό λαό, εργαζόμενους και κύρια νεολαίους να δώσουν περήφανη αγωνιστική απάντηση για το απαράδεκτο όχι τυχαίο γεγονός.

Σαντορίνη 3 ΜΆΡΤΗ 2009
Κομματική Οργάνωση του Κ.Κ.Ε
Στη Σαντορίνη