Τετάρτη, Μαΐου 28, 2008

Ακρωτήρι Θήρας,

Ούτε κατ' εκτίμηση το πότε θα επαναλειτουργήσει ο χώρος
Απομακρύνεται η ημερομηνία έναρξης των εργασιών αντικατάστασης του πληγωμένου στεγάστρου του Ακρωτηρίου. Το Τμήμα Πολεοδομίας Θήρας, με επιστολή του προς την εργολήπτρια εταιρεία στις 20 Μαΐου, επικαλούμενο 6 λόγους, δηλώνει ότι «είναι αδύνατο να προχωρήσει οποιοσδήποτε πολεοδομικός έλεγχος» της άδειας που κατατέθηκε στις 15 Απριλίου 2008 και αφορούσε στις εργασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου. Μετά την τελευταία εξέλιξη, είναι προφανές πως ούτε κατ' εκτίμηση πλέον δε μπορεί να προσδιοριστεί το έτος κατά το οποίο θα επαναλειτουργήσει ο αρχαιολογικός χώρος.
Πηγή : nea@santorini.net

Λίγες μέρες νωρίτερα και για το ίδιο θέμα,
ερώτηση στα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού κατέθεσε η βουλευτής Άντζελα Γκερέκου που ρωτά γιατί καθυστερεί η δημοσιοποίηση του πορίσματος καθώς και πως το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης θα συνδράμει την Σαντορίνη από το πλήγμα που δέχεται από το κλείσιμο του χώρου.
Οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης του βιοκλιματικού στεγάστρου του Ακρωτηρίου και οι σημαντικές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση της Σαντορίνης, αποτέλεσαν την αφορμή για την κατάθεση σχετικής ερώτησης από τη βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ κα 'Αντζελα Γκερέκου προς τους Υπουργούς Τουριστικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού. Σύμφωνα με τη βουλευτή οι ευθύνες για την επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης του στεγάστρου, δεν αποτελούν θέμα στενών αρμοδιοτήτων και δικαιοδοσίας μόνο του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και θέμα άμεσου ενδιαφέροντος του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα πάντα με την κα Γκερέκου, οι καθυστερήσεις στο θέμα του Ακρωτηρίου είναι αδικαιολόγητες, ζημιώνοντας τη συνολική τουριστική κίνηση της Σαντορίνης, ενώ μετά και το δεύτερο πλήγμα που υπέστη το νησί με τη βύθιση του Sea Diamond, η τουριστική οικονομία του πρέπει να ενισχυθεί άμεσα.