Τρίτη, Μαΐου 06, 2008

  • Το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, διοργανώνει ημερίδα με θέμα την ανάδειξη της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομικής παράδοσης, τοπικών προϊόντων και οίνου, μέσω του προγράμματος AegeanCuisine.
  • Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί Σήμερα Τρίτη, 6 Μαΐου 2008 και ώρα 16:00 στη Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων (Ευθεία Πύργου - Φηρών, έναντι Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης). Το πρόγραμμα AegeanCuisine υλοποιείται με τη στήριξη των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις που θα συμβάλλουν στη διάδοση της αυθεντικής αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας, τόσο στα νησιά όσο και ευρύτερα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα προάγουν την εκπαίδευση των επαγγελματιών και θα παρέχουν υποστήριξη σε θέματα marketing.
    Στην ημερίδα αυτή έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν με τις εισηγήσεις τους τη σημασία της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και της τοπικής γαστρονομίας ο κ. Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης, ο κ. Νίκος Σαράντος, Chef και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αρχιμαγείρων, ο κ. Κωνσταντίνος Τουλουμτζής, Οινοχόος και ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, Σύμβουλος τουριστικού μάρκετινγκ.
  • Η εκδήλωση είναι ανοιχτή τόσο για τους σχετικούς με τη γαστρονομία επαγγελματίες, όσο και για κάθε ενδιαφερόμενο μέλος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.