Τετάρτη, Μαΐου 30, 2007


  • Τετάρτη 30.5.2007
  • Η γνωστή ελληνική γραφειοκρατία και συγκεκριμένα η ΕΑΒ έχει κρατήσει οκτώ μήνες καθηλωμένο στο έδαφος το υγειονομικό αεροσκάφος του νησιού. Περί το τέλος του μήνα αναμένεται η άφιξη του νέου. Το αεροπλάνο θα μεταφερθεί από την Αγγλία, είναι κατασκευής του 1982 και θα κοστίσει περίπου 350 χιλιάδες ευρώ σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του πιλότου Γιάννη Γρατσία.
    Κατά τ’ άλλα, δεν λειτουργεί το λιμενικό ταμείο εξ’αιτίας της νομικής εκκρεμότητας στην σύσταση του συμβουλίου του. Κατά συνέπεια δεν γίνονται εργασίες, προσλήψεις, αγορές κπλ…
  • Από την άλλη, «όλα καλά» τα βρίσκουν ΥΕΝ και πλοιοκτήτρια εταιρία, την ώρα που ο κίνδυνος διαρροής καυσίμων είναι υπαρκτός, και θα έπρεπε να καταστρώνονται σχέδια για την ασφάλεια της Καλντέρας και του τουρισμού …..
  • Εκλογές τον Οκτώβρη! Αυτό τουλάχιστο λένε όλες οι ενδείξεις. Η μία μετά την άλλη ανακοινώνονται οι προθέσεις των υποψηφίων, ενώ ξεκίνησε η λειτουργία των πολιτικών γραφείων στη Σύρο. Γιάννης Ευαγγέλου το τελευταίο όνομα από πλευράς ΝΔ, περισσότερες από 10 οι προθέσεις υποψηφιότητας από πλευράς Πασοκ….
  • Συνέντευξη τύπου στις 14.30 στα γραφεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θήρας θα δώσει ο πρόεδρος της εθνικής ομοσπονδίας beach volley με αφορμή την πραγματοποίηση στην Σαντορίνη της φετινής διοργάνωσης.
  • Μια διαφορετική, πολύ όμορφη, εικόνα παρουσιάζει εδώ και λίγες ημέρες η Οία και συγκεκριμένα ο κεντρικός πολυσύχναστος δρόμος πάνω στην Καλντέρα. Με απόφαση της κοινότητας ο δρόμος από το δημοτικό σχολείο μέχρι την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, πλακοστρώνεται με ολόλευκες πλάκες και πολύ καλό αποτέλεσμα δουλειάς.