Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2007

  • Τρίτη 13.2.2007
  • Γενική διακοπή ρεύματος αύριο 3-5 το απόγευμα σε όλο το νησί
  • 38 σήμερα οι μέρες του ραδιοτηλεοπτικού μας αποκλεισμού και …
    «Ο Δήμος Θήρας μας υποσχέθηκε χώρο και .. περιμένουμε» απαντά η ΕΡΤ για την υπόθεση των κεραιών της. Τρόπο να στήσει τις βάσεις της κεραίας αναζητά ο Δήμος.
    Ενώ, σύσκεψη για το θέμα του χώρου διαχείρισης των απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε χθες στο Δήμο Θήρας.
  • Αναβλήθηκε .. λόγο έλλειψης χώρου η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον ορισμό των προεδρείων των δημοτικών επιχειρήσεων.
  • Πρόταση για την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο Αιγαίου για την μεταφορά νερού, απόφαση για την ίδρυση αυτόνομου γραφείου του ΟΑΕΕ στο νησί
    και αίτημα για άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου το αποτέλεσμα του χθεσινού επαρχιακού συμβουλίου.
    Τέλος του μήνα σύμφωνα με δημόσια δέσμευση του προέδρου της τοπικής της ΝΔ η επίσκεψη Βουλγαράκη στη Σαντορίνη.
  • Έξι νέα κρουαζιερόπλοια τεσσάρων διαφορετικών ναυτιλιακών εταιρειών βάζουν πλώρη για τα νησιά του Αιγαίου από τον επόμενο μήνα, προσφέροντας κυκλικές κρουαζιέρες για όλους. Οι εφοπλιστές Λουίζου, Χατζηιωάννου, Αγγελόπουλος, Κολλάκης και Ποταμιάνος ανοίγουν πανιά για τα ελληνικά νησιά, προσεγγίζοντας ακόμη και τουρκικά λιμάνια.Οι κρουαζιέρες θα ξεκινήσουν το τετραήμερο από την Παρασκευή 23 μέχρι τη Δευτέρα 26 Μαρτίου και στόχο έχουν να μεταφέρουν στα νησιά πάνω από 300.000 ξένους τουρίστες, ενώ από τη δρομολόγηση των έξι πλοίων) θα απασχοληθούν περισσότεροι από 500 Έλληνες ναυτικοί.
  • Νωρίς ξεκίνησε ο πόλεμος της λίστας για την ΝΔ και Σταμάτης Μαύρος, Γιάννης Βρούτσης, και Ιάκωβος Αρμάος οι φερόμενοι ως υποψήφιοι μαζί με τους εν ενεργεία βουλευτές. Με δυό κυρίες υποψήφιες φέρεται ότι θα απαντήσει το Πασοκ.
  • Τα φτερά τους για Μυκόνο, Σαντορίνη και Πάρο ανοίγουν τα υδροπλάνα της Airsea Lines από τις 25 Μαρτίου, μπαίνοντας δυναμικά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού τόσο με αεροπορικές όσο και με ακτοπλοϊκές εταιρείες.
    Η Airsea Lines ξεκινά πρώτη φορά δρομολόγια από το Λαύριο σε νησιά του Αιγαίου, λειτουργώντας κυριολεκτικά ως μάννα εξ’ ουρανού και για τα Κυκλαδονήσια.
  • Ήτανε βαρύ και δεν πέταγε. Την αποβίβαση 5 επιβατών από αεροσκάφος της στο δρομολόγιο Σύρος Αθήνα ζήτησε χθες η Ολυμπιακή. Τελικά αντί των πέντε κατέβηκαν 12 και η πτήση πραγματοποιήθηκε .. «κανονικά»!